Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Διορίστηκε ο νέος Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού. Πρόκειται για τον Αντώνη Μαρκόπουλο, Επιστήμονα Πληροφορικής με εμπειρία στην αγορά, ο οποίος αναλαμβάνει το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακού Σχεδιασμού.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού τοποθετήθηκε στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού ο Αντώνης Μαρκόπουλος. Με αυτή την απόφαση κλείνει ένας κύκλος ασάφειας και δυσφορίας των εταιρειών πληροφορικής απέναντι στην χρονική υστέρηση ρύθμισης σημαντικών εκκρεμοτήτων, που δημιουργήθηκαν προς το τέλος του προηγούμενου έτους. Ο νέος Ε.Γ με την ιδιότητα του άτυπο συμβούλου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κινήθηκε συστηματικά το χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και Γενικές Γραμματείες κατάφερε να καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος, σχεδόν το σύνολο των, τυπικά εντάξει, έργων πληροφορικής του Ε.Π «Κοινωνία της Πληροφορίας»
Ο Αντώνης Μαρκόπουλος, είναι Επιστήμων Πληροφορικής διαθέτει Διδακτορικό και έχει εμπειρία από την αγορά καθώς είχε διατελέσει στέλεχος επιχειρήσεων του χώρου πριν τοποθετηθεί στη θέση του Ε.Γ. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.  Έχει πλούσια εμπειρία σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και μέσα από την πολυετή πορεία του στον ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην σχεδίαση Αρχιτεκτονικής Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων και την Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών. Επιπλέον έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με διαδικασίες Κοινοτικών Προγραμμάτων, τη διαχείριση μεγάλων έργων του Γ' ΚΠΣ και ΕΣΠΑ ειδικότερα στον Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Χθες επίσης ανακοινώθηκε ο ορισμός Γενικών και Ειδικών Γραμματέων στα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομίας.

Συγκεκριμένα
Γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών ορίζεται ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, οικονομολόγος και τραπεζικό στέλεχος.

Ειδικός γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του υπουργείου Εξωτερικών ορίστηκε η Μαρία Λογοθέτη, εμπειρογνώμων πρεσβευτής του ΥΠΕΞ.

Στη θέση της Γενικής Γραμματείας υπουργείου Ανάπτυξης τοποθετείται ο Ιωάννης Δρυμούσης, οικονομολόγος, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης ορίστηκε ο Γεώργιος Πετράκος, οικονομολόγος, καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας ορίστηκε ο Αρης Αλεξόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΠΗΓΗ: http://www.ictplus.gr/default.asp?pid=30&rID=9834&ct=0&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου