Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Το δικό της smartphone παρουσίασε επισήμως η Google

Η Google παρουσίασε το δικό της κινητό τηλέφωνο, σε μία προσπάθεια να κρατήσει την ηγεμονία της στην online διαφήμιση, καθώς οι καταναλωτές περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο μέσω των κινητών τηλεφώνων. Το συγκεκριμένο smartphone, με το όνομα Nexus One, αναμένετο ευρέως, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη, στις αρχές Δεκεμβρίου, ότι η εταιρεία το έχει δώσει για δοκιμές σε ορισμένους υπαλλήλους της.
Το τηλέφωνο, που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το πετυχημένο iPhone της Apple, είναι βασισμένο στην έκδοση 2.1 του Android -λειτουργικού συστήματος της Google- και διαθέτει οθόνη αφής 3,7 ιντσών. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 130 γραμμάρια. Η Google συνεργάστηκε στενά με την HTC για την ανάπτυξη του τηλεφώνου, το οποίο χρησιμοποιεί επεξεργαστή Snapdragon στο 1 GHz από την Qualcomm.

Μπορείτε να 'παίξετε' εικονικά με τις εφαρμογές του Nexus One στον ακόλουθο σύνδεσμο: Δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου
Οι Αμερικανοί καταναλωτές μπορούν από την Τρίτη να αγοράσουν ηλεκτρονικά ένα Nexus One έναντι 179 δολαρίων με διετές συμβόλαιο στην T-Mobile. Το Nexus One δεν θα είναι «κλειδωμένο» αποκλειστικά για το δίκτυο της T-Mobile, αλλά θα υπάρξουν και εκδόσεις για τους άλλους μεγάλους παρόχους. Οι τιμές των παραπάνω «ξεκλείδωτων» συσκευών θα κυμαίνονται περί τα 529 δολάρια. Η Verizon Wireless στις ΗΠΑ και η Vodafone στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν να προσφέρουν παρόμοιες εκδόσεις του Nexus One από την Ανοιξη, σύμφωνα με αξιωματούχους της Google.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου