Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Η Siemens σκοπεύει να προχωρήσει στην κατάργηση 1.990 θέσεων εργασίας στη Γερμανία

Ο γερμανικός όμιλος Siemens ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θέλει να προχωρήσει στην κατάργηση 1.990 θέσεων εργασίας στην Γερμανία προς όφελος κυρίως του εργοστασίου της στην Τσεχία, παρ' ότι τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θέλει να αποφύγει «όσο το δυνατόν περισσότερο» τις απολύσεις στη διάρκεια αυτής της αναδιάρθρωσης που επηρεάζει τον κλάδο της βιομηχανίας της. Οι άλλοι δύο κλάδοι, στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος, είναι η ενέργεια και η κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού.

Ο βιομηχανικός γίγαντας, που απασχολεί περισσότερους από 200.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο στο βιομηχανικό κλάδο του, ανακοίνωσε την Τρίτη οικονομικά αποτελέσματα πολύ καλύτερα απ' ό,τι είχε προβλέψει.

Η Siemens είχε προχωρήσει την προηγούμενη χρονιά στην κατάργηση άλλων 13.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο σε όλους τους κλάδους της και δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί.

Ο διευθυντής του κλάδου της βιομηχανίας Χάινριχ Χίσινγκερ εκτιμά ότι εκτός από την Γερμανία υπάρχει και στο εξωτερικό «ανάγκη προσαρμογής», διαβεβαιώνοντας όμως ότι ο όμιλος σκοπεύει να λάβει στοχευμένα μέτρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1099901&lngDtrID=245)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου