Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Συστήματα μέτρησης εξοικονόμισης ενέργειας από τη Siemens

Το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens παρουσιάζει το Green Building Monitor, με το οποίο οι εταιρίες αποδεικνύουν δημόσια τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και την προστασία του κλίματος, δίνοντας στους επισκέπτες και τους υπαλλήλους τους τη δυνατότητα να δουν με ευκολία τα σχετικά δεδομένα. Επιπλέον, ενισχύεται η ευαισθητοποίηση των ενοίκων των κτιρίων σχετικά με την υπεύθυνη χρήση των πόρων και συνεπώς, δίνονται κίνητρα για πιο αποδοτική χρήση της ενέργειας.

Σήμερα, η οικολογική ταυτότητα δεν αποτελεί απλώς επιλογή για τις εταιρίες, αλλά απόλυτη ανάγκη. Έχοντας υπόψη αυτό το δεδομένο, οι εταιρίες αναπτύσσουν φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και λύσεις.
Επενδύουν, επίσης, σε σύγχρονες τεχνολογίες κτιρίων, ώστε να διαχειρίζονται τις εγκαταστάσεις και τα ακίνητα τους με πιο βιώσιμο τρόπο και με τον ελάχιστο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Και καθώς οι πράξεις «μιλούν» πιο δυνατά από τις λέξεις, το ευρύ κοινό χρειάζεται
απτές αποδείξεις για να πειστεί.

Με το σύστημα Green Building Monitor (GBM) του Τμήματος Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens, οι εταιρίες διαθέτουν πλέον έναν τρόπο για να προβάλλουν δημόσια την επιτυχία της δέσμευσής τους για την προστασία του κλίματος και των προσπαθειών τους σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων τους. Το σύστημα GBM παρουσιάζει τα δεδομένα ενεργειακής αποδοτικότητας ενός κτιρίου με ακρίβεια μιας ώρας, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης ηλεκτρισμού, θέρμανσης, κλιματισμού και νερού, ακόμη και τα δεδομένα που αφορούν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Σε σχέση με κλαδικούς δείκτες αναφοράς για τον ίδιο τύπο κτιρίου, ή με προηγούμενα μοντέλα μέτρησης της κατανάλωσης, το GBM μπορεί να προβάλει τις βελτιώσεις της εγκατάστασης ως προς την κατανάλωση ενέργειας και την ενεργειακή αποδοτικότητα, με μια ματιά.

Σε συνδυασμό με σημαντικές λειτουργίες αναφοράς σχετικά με τη χρήση ενέργειας, το GBM μπορεί να προβάλλει και άλλες χρήσιμες και εκπαιδευτικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας, αναφορές σχετικά με τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις μιας εταιρίας, στοιχεία σχετικά με το κλίμα, μετεωρολογικές προβλέψεις κτλ.

Στο σύστημα μπορούν να περιληφθούν επιπλέον πληροφορίες, όπως η τρέχουσα τιμή της μετοχής της εταιρίας, καθιστώντας τη λύση ακόμη πιο ολοκληρωμένη. Και επειδή στην οθόνη του GBM περιλαμβάνονται εικόνες και σύντομα βίντεο, πέρα από τις ενεργειακές πληροφορίες που προβάλλονται, εξασφαλίζεται το διαρκές ενδιαφέρον των χρηστών του κτιρίου. Αυτό, κατά συνέπεια, οδηγεί στη μακροπρόθεσμη επιτυχία των προσπαθειών βελτίωσης του περιβαλλοντικού προφίλ μιας εταιρίας και παρέχει κίνητρα στους ενοίκους του κτιρίου για εξοικονόμηση ενέργειας από την πλευρά τους.

Η λύση GBM είναι μια επέκταση των υπηρεσιών Energy Monitoring Services του Τμήματος Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens και συμπληρώνει το σύστημα Advantage Operations Center. Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας παρακολουθούνται και αναλύονται συνεχώς από ειδικούς.

Το Green Building Monitor και το Advantage Operations Center ανήκουν στο Περιβαλλοντικό Χαρτοφυλάκιο της Siemens. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2009, τα έσοδα από το Χαρτοφυλάκιο αυτό ανήλθαν σε €23 δισ., καθιστώντας τη Siemens το μεγαλύτερο προμηθευτή, φιλικών προς το περιβάλλον, τεχνολογιών στον κόσμο. Κατά την ίδια περίοδο, τα προϊόντα και οι λύσεις της εταιρίας επέτρεψαν στους πελάτες μας να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 210 εκατομμύρια τόνους.

ΠΗΓΗ: www.ictplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου